about

Start Calisthenics

Welkom bij startcalisthenics.nl, jouw nummer één bron voor alles wat met calisthenics te maken heeft. Ik ben toegewijd aan het geven van de allerbeste tips, tutorials en adviezen over lichaamsgewichttraining, met de focus op effectiviteit, schaalbaarheid en plezier.

Voor en na foto Bart

Bart Leijten

Ik ben sinds jongs af aan altijd erg mager geweest. Jarenlang letten op mijn voeding (veel bulken) en saaie trainingen in de sportschool leverde mij geen energie meer op, waardoor ik snel spiermassa verloor. Toen leerde ik via een vriend calisthenics kennen. Door met mijn eigen lichaamskracht te werken zag ik exponentiele groei en dit werkte erg motiverend. Calisthenics heeft mij resultaten opgeleverd die ik uit, alleen de sportschool, nooit gehaald zou kunnen hebben!

Rick van Beckhoven

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest over fitness, maar mijn liefde voor calisthenics begon toen ik een schouderblessure opliep en ik andere manieren ging zoeken om te blijven trainen. Ik realiseerde me al snel dat je geen dure sportschoolapparatuur of een duur abonnement nodig hebt om in vorm te komen. Alles wat je nodig hebt is de wil om te beginnen en de vastberadenheid om door te gaan.

unnamed 6 scaled